Met de jager het bos in!

Tijdens de Dag van de Jager kun je letterlijk met een jager en natuurgids het bos in! Zo kun je met eigen ogen zien waar het bos in balans is en waar er bijvoorbeeld grote schade is ontstaan, omdat de grote hoefdieren in groten getale al het lekkere groen hebben opgesnoept. Vanzelfsprekend moesten de jagers die normaal niet op de De Hoge Veluwe werken wel even bijgepraat worden door één van de ervaren natuurgidsen van het nationale park. Dat gebeurde donderdag 11 oktober.

Omdat de faunabeheerders van Het Nationale Park De Hoge Veluwe druk zijn met de dagelijkse werkzaamheden, heeft de Jagersvereniging onder haar leden een oproepje gedaan met de vraag wie er zou willen helpen. Een flink aantal jagers meldden zich als vrijwilliger aan. Super leuk.

Zij liepen op 11 oktober de bijna twee uur durende wandeling met de gids mee. Onderweg werd er meermaals gestopt voor uitleg en duiding van sporen in de natuur. Voor de meeste jagers een feest van herkenning, al lopen er niet in ieders jachtveld wilde zwijnen en edelherten. Wil jij ook in de voetsporen treden van de jager? Sluit je dan aan bij één van de wildwandelingen op 14 oktober. Tijden staan in het programma op deze site en op de folder die je bij de ingang van De Hoge Veluwe meekrijgt.